Primii cinci ocupanti ai "Top 300 cei mai bogati romani" realizat de revista Capital se numara printre cei mai bogati 50 est-europeni.
Situatia este neschimbata fata de 2003, cand aceiasi afaceristi autohtoni, mai "sarac" fiecare cu zeci de milioane de dolari, se clasau la loc de cinste printre bogatii fostelor tari comuniste, numai ca pe pozitii mai inalte. Astfel, Iosif Constantin Dragan, omul de afaceri aflat pe primul loc in topul afacerilor din Romania, ocupa in acest an doar locul 26 in clasamentul est-european, in cadere cu sase pozitii fata de 2003.

Roman Abramovici, cel mai bogat estic


Pe primul loc in topul est-europenilor se afla Roman Abramovici, cu 7,5 miliarde USD, care este urmat de alti patru conationali rusi, care acumuleaza in total 21,5 miliarde USD. Ion Tiriac, cu o avere de 0,7 miliarde USD, ocupa locul 38 in clasamentul amintit, in timp ce fratii Micula vor trebui sa se multumeasca numai cu locul 41.

George Constantin Paunescu s-a clasat pe pozitia 43 in acest top, in timp ce Sorin Ovidiu Vantu, cu o avere estimata la 460 milioane USD, ocupa ultimul loc in top.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.