Compania face peste 200 milioane de euro

Un studiu de evaluare realizat anul trecut de compania de consultanta KPMG arata ca valoarea de piata a Asirom depaseste 200 milioane euro, a spus ieri Ioan Niculae, presedintele InterAgro, actionarul principal al societatii de asigurare. Pentru Asirom, anul 2002 a marcat inceputul declinului, cind a pierdut pozitia de lider al pietei de profil in favoarea Allianz-Tiriac Asigurari. Din rezultatele obtinute anul trecut reiese ca firma si-a diminuat cota de piata cu peste 4 puncte, pina la 14,77%.

De altfel, Asirom a incheiat anul cu pierderi considerabile, respectiv 236,2 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o treime din totalul pierderilor inregistrate pe piata asigurarilor. "Cele mai mari pierderi s-au datorat diferentei de curs valutar, pentru ca societatea avea depozite in valuta. Apoi in rezervele de asigurare au fost introduse sume care anterior nu fusesera incluse in mod corect", a explicat Niculae.

Oficialul a prezentat ieri noua conducere manageriala, menita sa intareasca pozitia societatii pe piata, in functia de director general al companiei fiind numit Boris Schneider. Presedintele InterAgro a afirmat ca noua echipa manageriala este rezultatul unor discutii ce au durat aproape un an, pentru fiecare pozitie de conducere fiind analizate circa zece variante. "Personalul a fost recrutat prin intermediul unei firme specializate. Cred ca aceasta schimbare, la nivelul top managementului, trebuia sa o fac in perioada anilor 2001-2002. Este o greseala pe care mi-o asum", a comentat Niculae. El a mai spus ca se asteapta ca primele efecte privind revigorarea activitatii societatii sa apara pina la finalul acestui an.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.