Rompetrol Rafinare (RRC), "perla" grupului Rompetrol condus de Dinu Patriciu si compania care opereaza rafinaria Petromidia, a inregistrat in 2008 o pierdere record, de 490,61 milioane lei (133,32 milioane euro), in conditiile in care cifra de afaceri a sporit cu aproape 60%.

Compania a consemnat in ultimii ani pierderi financiare semnificative, din cauza platilor mari efectuate in contul datoriilor. Rezultatele financiare nu sunt consolidate, luand in calcul doar performantele rafinariei Petromidia, si sunt calculate in standardele romanesti de contabilitate.

Rompetrol Rafinare este parte a grupului cu acelasi nume, inregistrat in Olanda, controlat de compania cazaha KazMunaiGaz, care a cumparat in august 2007 o participatie de 75% din capitalul Rompetrol Group N.V. de la Dinu Patriciu.

In 2007, Rompetrol Rafinare a raportat pierderi de 314,32 milioane lei.


Patriciu invoca scumpirea petrolului si deprecierea leului

Rezultatele financiare au fost puternic influentate de o serie de factori externi, independenti de activitatea rafinariei, spun oficialii companiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.