Incredibil, dar adevarat. In tara in care Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca dreptul la proprietate e un moft, o alta instititutie, Avocatul Poporului, decide ca noua lege a interceptarilor telefonice nu incalca legea fundamentala, cu toate ca recunoste ca actul normativ are unele omisiuni.
Avocatul Poporului a transmis, luni, un punct de vedere cu privire la Legea 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, potrivit Agerpres.

Pe 5 februarie, mai multe ONG-uri, printre care Asociatia Pro Democratia, Agentia de Monitorizare a Presei si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (APADOR-CH), au solicitat Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor, pe care ar putea sa o aduca Legea 298/2008. Acestui apel i s-a alaturat Centrul de Resurse Juridice, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Asistenta pentru Organizatii/Neguvernamentale si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.