Bombardier Transportation ar putea introduce, anul acesta, la Arad un model de tramvai fara contact la energia electrica, primul "Bombardier Primove" fara catenare fiind prezentat deja in ianuarie, pe o linie de test la fabrica Buatyen din Germania, se arata intr-un comunicat al companiei

Bombardier Transportation a introdus primul tramvai care circula fara nici un contact la energia electrica si fara catenare (n.red. fara antenele ce se contecteaza de obicei la liniile de electricitate) in ianuarie 2009 pe o linie de test la fabrica Buatyen din Germania, potrivit NewsIn.

"Tehnologia Primove reprezinta un sistem unic care ofera operatiuni in totalitate fara catenare ale tramvaielor pe distante de lungimi variabile si in orice fel de conditii oferite de mediul inconjurator", declara directorul dezvoltare tehnologii avansate al Bombardier Transportation, Carsten Struve.

In comunicatul companiei se mai arata ca, posibilitatea de a opera in totalitate fara catenare ofera o alta viziune, in special pentru tramvaiele ce opereaza in centre istorice acestea putand acum sa existe fara a periclita mediul inconjurator prin liniile de electricitate. "Combinat si cu tehnologia Bombardier Mitrac ce reduce consumul de energie cu pana la 25% sistemul Primove poate economisi o cantitate de energie aditionala", mai spun reprezentantii companiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.