Casa de avocatura Bostina si Asociatii isi modifica statutul transformandu-se in societate de avocati cu raspundere limitata din ratiuni fiscale legate de impozitarea veniturilor avocatilor si de evidentierea contabila a acestora.

"Am luat aceasta decizie din ratiuni strict fiscale, noua ordonanta lamurind unele aspecte legate de impozitarea veniturilor avocatilor si de evidentierea contabila a acestora", a declarat Doru Catalin Bostina, avocatul-coordonator al Bostina si Asociatii.

Odata cu aparitia OUG nr. 159/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, regimul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de societatea profesionala cu raspundere limitata este cel al impozitului pe venit din activitati independente conform Titlului III capitolul II din Codul fiscal, potrivit casei de avocatura.

Astfel, potrivit Codului fiscal, veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.