Am identificat cinci canale de transmitere a efectelor indirecte ale crizei financiare globale in Romania, respectiv cel comercial, cel financiar, al increderii, al cursului de schimb, si al efectelor asupra avutiei si bilanturilor, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la finele saptamanii trecute.
Dupa mai multi ani de cresteri salariale peste castigurile de productivitate, in prezent, "nici nu mai apuci sa deschizi gura despre cresteri salariale si apare presiunea pe curs", a spus guvernatorul BNR, adaugand ca nivelul de echilibru al cursului este cel stabilit de dinamica sa.

Seful bancii centrale a completat ca sistemul bancar din Romania nu este expus "activelor toxice" si poate constitui chiar o ancora pentru limitarea efectelor crizei financiare internationale.

"Am avut si mai mult timp sa analizam bilanturile bancilor. Acum, dupa o a treia runda de evaluare, putem spune ca bancile din Romania nu sunt expuse activelor toxice", a adaugat Isarescu.

BNR estimeaza ca va reintra, in 2009, in intervalul de inflatie tintit si fixeaza tinta de inflatie pe 2010 la 3,5%, plus sau minus un punct procentual, a declarat guvernatorul BNR.

"Din considerente de an electoral, nu am discutat aceasta cifra cu nici un guvern si asteptam adoptarea bugetului de catre parlament poentru a avea o baza de discutie", a mai spus Isarescu, potrivit NewsIn.

Isarescu: Tinta de inflatie pe 2010 este de 3,5%


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.