Noua schimbare a legislatiei fiscale in decurs de 5 luni in privinta accizelor la camerele digitale foto si video nu aduce cresteri de vanzari comerciantilor. Majoritatea lanturilor de retele de distributie spun ca nu au avut scaderi ale vanzarilor in urma hotararii de saptamana trecuta a deputatilor.

Acestia au hotarat eliminarea accizelor in valoare de 30 la suta pentru aparatele foto si video digitale, a DVD-play-erelor si a CD-play-erelor, actul urmand a fi promulgat de presedinte. Teoretic, actul ar trebui sa intre in vigoare astazi. "Nu am observat un comportament special al consumatorilor in perspectiva eliminarii accizelor", ne-a declarat Adrian Barbu, director de vanzari in cadrul unui distribuitor de produse electronice si electrocasnice.

Explicatia poate consta in faptul ca desele schimbari legislative i-au buimacit pe consumatori, multi dintre ei nefiind convinsi ca merita sa mai astepte cele 2 luni pana cand reducerile de pret vor avea efect, dupa cum se estimase initial. "Multi clienti cumpara acum aparate foto pentru concediu si spun ca nu vor mai astepta pana intra in vigoare actul normativ, iar apoi pana cand eliminarea accizelor se va reflecta in pret", spune asistentul departamentului de vanzari al unei retele de distributie.

Distribuitorii spun ca in stoc mai exista aparate achizitionate fara accize din perioada 1 ianuarie - 1 aprilie pe care le vor comercializa in continuare pana la epuizarea stocurilor. Acestia asigura ca vor transmite mai departe reducerile de pret ca urmare a eliminarii accizelor, nu in totalitate insa, in joc mai intrand si adaosul comercial practicat de fiecare companie. "Va fi la ca 1 ianuarie cand camerele de 10 milioane nu au scazut la 7,5 milioane ca urmare a scaderii accizelor cu 25 la suta, ci s-au oprit la 8 milioane, de exemplu", adauga acesta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.