Panasonic a fost desemnata printre cele 100 de corporatii durabile, in raportul “Global 100” intocmit de catre Corporate Knights Inc. si Innovest Strategic Value Advisors si facut public in cadrul Forumului Economic de la Davos.

Raportul include companii din diverse domenii de activitate, din 15 tari, iar criteriile de evaluare a acestora includ initiativele legate de protejarea mediului inconjurator, buna organizare a corporatiei, strategia performanta de business pe termen lung si practicile din domeniul resurselor umane.

Panasonic este singura companie din domeniul produselor electronice de larg consum prezenta in acest raport, considerat printre cele mai de incredere si relevante pentru investitorii din intreaga lume.

Cu 20 de companii prezente in raport, Statele Unite conduc clasamentul pe tari, fiind urmate de Marea Britanie (19 companii) si Japonia (cu 15 companii).

Longevitatea medie a unei companii din Global 100 este de 102 ani, cea mai “varstnica” participanta fiind corporatia Stora Enso OYJ din Finlanda, atestata documentar inca din 1288. Dintre toate companiile prezente in raport, un numar de 46 au o experienta de cel putin 100 de ani in mediul de afaceri.

Istoria Panasonic incepe in 1918, cand Konosuke Matsuhita fondeaza compania Matsushita Electric Devices Manufacturing. In cei peste 90 de ani de existenta, Panasonic a reusit sa ajunga liderul mondial in industria produselor electronice de larg consum si sa fie recunoscuta drept una dintre cele mai stabile si inovatoare companii producatoare din intreaga lume.

“In timp ce pietele financiare si economia mondiala trec prin perioade de urcusuri si coborasuri, companii precum cele din Global 100 sunt cel mai bun pariu pentru societate si pentru investitori pe termen lung, pentru ca reusesc sa apere in cel mai eficient mod interesele lor, dar si pe ale clientilor, angajatilor si investitorilor intr-un mod prudent”, spune Toby Heaps, editor la Corporate Knights.

Printre alte companii prezente in raportul Global 100 se mai numara Amazon.com, Coca Cola, Dell, Eastman Kodak, Ericsson, Glaxosmithkline, Danone, HP, Honda Motor, Intel, Lafarge, Michelin, Mitsubishi, Nokia, NTT Docomo, SAP, Walt Disney, Toyota Motor si Unilever.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.