Compania olandeza Vodafone International Holdings, parte a grupul britanic Vodafone, a finalizat, marti, preluarea pachetelor de actiuni detinute de Telesystem International Wireless (Canada) la operatorii de telefonie mobila MobiFon si Oskar Mobil (Cehia). In urma tranzactiei, Vodafone va detine, direct sau prin subsidiare, aproape 99% din titlurile MobiFon si, integral, Oskar Mobil.

In cursul lunii martie, grupul britanic a anuntat ca a incheiat un acord cu Telesystems International Wireless pentru a prelua 79% din capitalul MobiFon si toate actiunile Oskar Mobil din Cehia, in schimbul a 3,5 miliarde de dolari. Valoarea tranzactiei pentru MobiFon a fost estimata la 2,5 miliarde de dolari. Contractul include si datoriile de circa 950 milioane de dolari ale celor doua companii est-europene, ceea ce ridica valoarea tranzactiei la 4,5 miliarde de dolari. MobiFon, furnizorul serviciului de telefonie mobila Connex, a raportat, in primele trei luni ale acestui an, venituri din servicii de 197,8 milioane dolari, cu 34% mai mult fata de nivelul consemnat in martie 2004.

Potrivit presedintelui diviziei Vodafone pentru subsidiarele companiei, Paul Donovan, brandul Connex va fi integrat in cel Vodafone, intr-o perioada de cateva luni. "Procesul de rebranding este un aspect important in orice tranzactie de acest gen. Dupa rezultatul favorabil al ultimei audieri in procesul privind asupra marcii Vodafone, suntem increzatori ca justitia va lua o decizie finala in favoarea companiei noastre la audierea programata pentru 30 iunie", a spus Donovan.

Compania Telemobil, care opereaza serviciul Zapp, a inregistrat marca Vodafone in Romania in anul 1995. Intr-un prim litigiu initiat de Vodafone prin Rominvent SA, in anul 2003, cererea Vodafone a fost respinsa pe motive tehnice. Numarul total de utilizatori a urcat pana la 5,023 milioane, comparativ cu 3,67 milioane in urma cu 12 luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.