Situatia economica din Romania continua se fie tema de dezbatere, singurul dezacord al specialistilor fiind in cat de grava va fi caderea economica. In vreme ce Comisia Europeana este pesimista, guvernul Romaniei a dat asigurari ca va tine lucrurile sub control.
Cresterea produsului intern brut (PIB) al Romaniei va suferi o incetinire drastica in acest an, dar e de asteptat ca evolutia economiei sa ramana "pe plus", da asigurari reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. El este in dezacord cu institutiile internationale, care pariaza pe o recesiune a tarii.

"Este greu de prognozat cresterea economica. Va fi cu siguranta o descrestere foarte puternica la nivelul intregii Europe, inclusiv al Europei Centrale si de Est, si va putea fi vazuta o deteriorare fata de prognozele anterioare", declara Mihai Tanasescu pentru Newsin.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.