Fie ca practica sporturi de iarna din copilarie sau si-au descoperit recent aceasta pasiune, managerii din Romania isi petrec de cele mai multe ori vacantele sezonului alb pe partiile din tara sau in statiunile celebre din Austria, Elvetia, Italia si Bulgaria. Mai mult decat atat, ei impartasesc pentru Wall-Street cele mai frumoase amintiri la schi, dar si beneficiile aduse de acest sport pentru activitatea pe care o desfasoara zi de zi.
Pentru Ioan Farcas, director Dezvoltare Produse la Lindab Romania, pasiunea pentru sporturile de iarna s-a manifestat in mod natural. Fiind brasovean, a cochetat cu schiul de mic copil, insa primele schiuri mi le-am cumparat destul de tarziu, in jurul varstei de douazeci de ani.

“Intarzierea am compensat-o insa prin dedicatie. Ani la rand am inceput sezonul de schi la prima zapada si l-am incheiat destul de tarziu, prin mai-iunie. Cand altii ieseau la iarba verde prin imprejurimile Brasovului, eu alergam sa prind trenul de Busteni, ca sa ajung cat mai repede la intalnirea cu zapada ascunsa in vaile de nord ale Bucegilor. Nimic nu se compara cu o astfel de iesire”, isi aminteste Ioan Farcas.

Ioan Farcas recunoaste ca de atunci schiaza de cate ori are posibilitatea. Petrece concedii intregi la schi, dar si week-end-uri sau cate o zi “furata” din timpul saptamanii. Prefera insa versantii cu zapada proaspata.

De-a lungul timpului a vizitat numeroase locuri si este de parere ca fiecare statiune sau munte are ceva diferit. Ii place in Poiana Brasov pentru ca, dincolo de partiile aglomerate, are un potential enorm pentru cei mai temerari, care se incumeta sa coboare pe vaile neamenajate sau prin padurile Masivului Postavaru. Balea il impresioneaza prin salbaticia locului si prin infinitele variante pe care ti le ofera, cu singura conditie de a avea suficient curaj sa cobori din creasta muntelui sau pe langa cascada.

“Austria este o destinatie clasica, cu foarte multe statiuni, unde ai de ales de la sate uitate de lume la adevarate centre ale distractiei non-stop. Mai peste tot grija pentru confortul schiorului este la ea acasa, iar inaltimile Alpilor si varietatea reliefului iti ofera senzatii de neuitat”, completeaza Ioan Farcas.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.