Presedintele Traian Basescu a declarat, inaintea plecarii la Bruxelles, ca va aborda mai multe subiecte de interes la intalnirea cu Jose Manuel Barroso, printre acestea criza economica si cea a gazelor, accelerarea aprobarii fondurilor europene si comisarul european al Romaniei

Traian Basescu a declarat ca obiectivul major il reprezinta fixarea prioritatilor Romaniei pe 2009, precizand ca la intalnire participa si reprezentanti ai noului Guvern, precum premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica si ministrul Economiei, Adriean Videanu, si cel al Externelor, Cristian Diaconescu. "Cu siguranta, subiectele de discutie, dincolo de prioritatile Romaniei, vor fi legate de criza economica la nivel european si solutiile pe care Romania le vede in context european, solutiile de diminuare a efectelor crizei", a continuat Basescu, citat de NewsIN.

Seful statului a spus ca Romania este interesata foarte mult de "viziunea Comisiei cu privire la intamplarea, sau la criza gazelor generata de disputa dintre Federatia Rusa si Ucraina".

Basescu a amintit ca Romania isi mentine pozitia de a nu ceda postul de comisar european in structura viitoarei Comisii Europene si a spus ca va relua acest subiect la discutia cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso. "Romania nu poate accepta sa nu fie reprezentata de un comisar in structura Comisiei Europene", a spus Basescu. Alte subiecte abordate la intalnire sunt legate de finantarea agriculturii si de adaptarea legislatiei romanesti la cea europeana, astfel incat procedura interna de aprobare a fondurilor europene sa fie scurtata.

Seful statului a precizat ca discutia cu Barroso este programata sa dureze aproximativ o ora si jumatate.
Presedintele Traian Basescu va participa, luni, la Bruxelles, impreuna cu premierul Emil Boc si alti ministri, la invitatia presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la un dejun de lucru in care vor fi abordate teme de interes de pe agenda europeana precum masurile de atenuare a crizei economice, securitatea energetica sau evenimentele din Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.