Sindicalistii de la Coca-Cola Romania sunt in stare sa-si dea foc daca doleantele lor nu vor fi indeplinite. Saptamana aceasta, sindicalistii de la Coca-Cola vor organiza un miting de protest la Ploiesti. Acest oras a fost ales ca loc de desfasurare deoarece acolo se afla marea majoritate a salariatilor. Ei au primit semnale de sustinere din partea CNS "Cartel ALFA", a Federatiei Sindicatelor Libere din Morarit si Panificatie, Federatiei Agro-Fratia, cat si de la "International Union of Food and Allied Worker's Associations".

Referitor la eventualele concedieri care ar putea fi facute ca raspuns al patronatului, liderul sindicalistilor din industria alimentara, Dragos Frumosu, ne-a declarat, in exclusivitate, ca grevistii de la Coca-Cola Romania nu au de ce sa se teama. El ne-a precizat ca "atata timp cat a durat greva foamei, protestatarii au fost in zilele lor de recuperare".

Mai mult chiar, acesta a spus ca ei sunt aparati si de Legea sindicatelor. Reamintim ca sindicalistii doreau o crestere minima salariala de 18 la suta, o saptamana de lucru de 5 zile, iar pentru zilele de sambata si duminica sa fie platiti dublu. Cu toate acestea, contraoferta patronatului prevedea o crestere salariala intre 7 si 10 la suta si "picnicuri in familie sau programe de recreere de Ziua Copilului".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.