Compania low-cost Blue Air a introdus in orarul de vara 2009 sase destinatii noi, pentru perioada martie-octombrie, din Romania spre Salonic, Paphos, Napoli, Bolonia, Milano, Reus si una in afara tarii Paphos-Salonic, a anuntat vineri compania.
Blue Air, prima companie de smart flying din Romania, a introdus noi destinatii tur si retur spre Grecia, Cipru si Italia.

De asemenea, prin intermediul curselor Arad - Barcelona (Reus), Bacau - Bolonia si Bacau - Milano pasagerii vor avea posibilitatea sa plece in calatorii si din alte doua aeroporturi din tara.

Potrivit reprezentantilor companie, noile destinatii sunt: de pe aeroportul Baneasa spre Salonic in zilele de joi si duminica, Paphos in zilele de joi si duminica si Napoli in zilele de marti, joi si sambata si retur. Din Bacau spre Bolonia (si retur) in zilele de luni si joi si spre Milano (si retur) in zilele de miercuri , vineri si duminica, iar din Arad spre Reus si retur in zilele de marti si sambata. Destinatia externa Paphos - Salonic (si retur) cursele vor fi in zilele de joi si duminica.

Destinatiile lansate de companie cuprinse pana in prezent in orarul de vara sunt: Paris si Lyon (Franta), Larnaca, Paphos cu plecare si din Salonic (Cipru), Barcelona, Madrid cu plecare si din Sibiu, Malaga, Reus si Valencia cu plecare si din Arad (Spania), Bruxelles (Belgia), Lisabona (Portugalia), Milano cu plecare si din Bacau, Torino Cuneo cu plecare si din Bacau, Bologna cu plecare si din Bacau, Roma cu plecare si din Bacau, Napoli, Catania, Verona cu plecare si din Arad (Italia), Berlin, Koln si Stuttgart cu plecare si din Sibiu (Germania), Londra (Marea Britanie), Salonic cu plecare si din Paphos (Grecia).

Blue Air are capital 100% privat romanesc. Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere, zboruri internationale de pasageri de tip charter si transporturi cargo. Flota companiei are in prezent opt aeronave Boeing 737: patru 737 - 300, trei 737 - 400 si noul 737 - 800 Next Generation (avand o capacitate de 189 de locuri). Alte doua aeronave Boeing 737-800 Next Generation vor intregi flota companiei pana la sfarsitul anului 2009. Compania a semnat anul acesta contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Blue Air a transportat in anul 2007 peste 900.000 de pasageri, ceea ce reprezinta o dublare a traficului fata de anul precendet. In 2005, compania transportase peste 240.000 de pasageri. Gradul de ocupare a atins 83 % anul trecut, in crestere fata de cele 77 de procente din 2006.

Pentru 2008, Blue Air a anticipat un total de 1,2 milioane de calatori si un grad de ocupare de 83%. In plus, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 95 milioane de euro in 2007 si estimeaza 120 milioane de euro pentru 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.