RomTelecom a anuntat ieri incheierea unui acord cu CosmOTE (divizia de telefonie mobila a OTE) pentru relansarea Cosmorom

CosmOTE va contribui cu suma de 120 milioane euro, primind in schimb 70% din actiunile Comorom. RomTelecom va pastra restul de 30% din actiuni. Pana la sfarsitul lui 2005, compania romaneasca de telefonie mobila va fi relansata comercial sub managementul CosmOTE, care a promis ca va investi 400 de milioane de euro in urmatorii ani.

Prin acelasi acord, a fost rezolvata problema datoriilor Cosmorom catre furnizorii de echipamente (Intracom) si actionarul principal (RomTelecom), evaluate la 200 de milioane de euro.

Prin urmare, vanzarea Cosmorom face posibila listarea la Bursa a RomTelecom. Zsolt Nagy a declarat ca, o data cu rezolvarea situatiei financiare a Cosmorom, un pachet de actiuni al RomTelecom aflat in proprietatea statului roman va fi cotat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.