Cotatia actiunilor HVB Group pe bursa din Frankfurt a atins cel mai ridicat nivel de la inceputul anului, inregistrand o crestere de peste 7% in ultimele doua zile. Conform Bloomberg si Reuters, cresterea aceasta este alimentata de zvonurile conform careia UniCredito Italiano SpA ar urma sa lanseze o oferta de preluare a HVB Group.

O fuziune intre UniCredito si HVB ar duce la crearea unei banci cu o capitalizare de peste 41 miliarde EUR, care va detine pozitia de top in Europa Centrala si de Est, cunoscuta drept o piata emergenta, in plina ascensiune si cu marje mari de profit. UniCredit-HVB ar deveni lider de piata in Polonia si ar putea ocupa pozitii de top in fiecare tara, inclusiv in Romania.

Purtatorii de cuvant ai HVB si Unicredit au refuzat sa comenteza aceasta speculatie.

Directorul de vanzari pe zona Italiei a Societe Generale, Davide Sciannimonaco, a catalogat zvonul ca fiind unul "vechi, dar care se poate adeveri in final", in conditiile in care echipelor de management "le va fi usor sa gaseasca sinergii".


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.