Deputatii au decis, ieri, eliminarea accizelor pentru dublu radiocasetofoane, camere foto digitale, camere video si DVD recordere, precum si reducerea cotei TVA pentru biletele la cinematografe de la 19% la 16%.

Potrivit unor date ale Asociatiei producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor, in primul trimestru din 2005, sumele colectate la bugetul de stat din marfa neaccizata au fost de trei ori mai mari decat in primul trimestru al anului trecut, iar piata neagra a scazut de la 70%, in 2004, la 4%, in prezent. Aceste decizii au fost luate in cadrul dezbaterilor modificarilor aduse Codului Fiscal.

Potrivit unei alte decizii ale deputatilor, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume de pana la 2% din impozitul pe venitul net anual datorat pentru sponsorizarea entitatilor non-profit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.