Saptamana viitoare va fi publicat anuntul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR), ne-a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea. El a aratat ca in sedinta de Guvern din aceasta saptamana AVAS va supune aprobarii Executivului "memorandumul de privatizare a BCR impreuna cu modificarile aduse strategiei de privatizare pentru ca saptamana viitoare sa publicam anuntul de privatizare".

Strategia de privatizare a celei mai mari banci romanesti va fi modificata pentru a fi "cat mai flexibila" in vanzarea a cel putin 50% plus o actiune si a oferi autoritatilor romane posibilitatea de a lista restul actiunilor pe bursa, ne-a mai spus Zbarcea. Seful AVAS intentioneaza ca pana la finele lui septembrie sa aleaga deja numele viitorului proprietar al BCR.

Cu doua zile in urma, Dragos Neacsu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, a declarat la intalnirea anuala a BERD ca autoritatile romane vor sa finalizeze lista scurta a ofertantilor pentru privatizarea BCR pana la sfarsitul lui septembrie. "Ofertele pentru privatizarea BCR vor fi primite pana in septembrie, iar lista scurta a finalistilor pentru preluarea bancii va fi anuntata inainte de octombrie", a spus Neacsu.
Ieri, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a declarat, citat de Mediafax, ca Guvernul are in vedere listarea pe Bursa de Valori Bucuresti a unor pachete de actiuni de la BCR si CEC dupa finalizarea proceselor de privatizare.

Ministrul Finantelor a mai aratat ca la BCR ar putea ramane in proprietatea statului, dupa privatizare, un pachet de cel mult 12% din capital, in timp ce la CEC pachetul oferit spre vanzare investitorului strategic va reprezenta intre 51% si 75%. Pentru cumpararea pachetului detinut de stat la BCR si-au exprimat deja interesul o serie de institutii bancare cu traditie precum grupul german HVB, Deutsche Bank, UniCredito, BNP Paribas.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.