UE a modificat, incepand de luni, reglementarile privind cantitatile de bauturi alcoolice pe care le pot introduce in spatiul european persoanele care se intorc din afara lui, transmite NewsIn

Astfel, calatorii vor putea sa aduca pana la patru litri de vin, spre deosebire de doi anterior, si maxim 16 litri de bere, bautura care nu era restrictionata anterior. Limita privind bauturile spirtoase ramane, insa, la fel - un litru.

In schimb, autoritatile europene vor elimina complet restrictiile privind cantitatea de parfum, apa de toaleta, cafea si ceai care poate fi introdusa in UE.

Fumatorii, insa, ar putea avea de suferit. In cadrul eforturilor de a limita fumatul, tarile membre UE au dreptul sa reduca numarul de tigari pe care le poate importa un calator de la 200 la 40. Multe tari nu au profitat de aceasta posibilitate.

De asemenea, un calator care ajunge in spatiul european cu avionul sau cu vaporul, poate aduce diferite bunuri, de exemplu jucarii sau produse electronice, in valoare de pana la 430 de euro, fara a plati taxe, spre deosebire de 175 de euro anterior. Cei care vin insa cu masina sau cu trenul pot aduce bunuri in valoare de 300 de euro.

In cazul bunurilor care depasesc limitele impuse, vor fi aplicate taxe vamale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.