Pasiunea pentru lectura, sau, mai mult, pentru marele Will, asa cum a ramas in istoria culturii dramaturgul englez William Shakespeare, poate atinge, uneori, limite de neimaginat.

Un polonez a demonstrat din plin acest lucru, dupa ce a cerut ca, la moartea sa, craniul sa ajunga in posesia teatrului din orasul natal al autorului tragediei "Hamlet" si, mai mult, sa serveasca drept recuzita pentru celebra piesa.

Pianistul polonez Andre Tchaikowsky a murit in urma cu aproape 30 de ani, lasand prin testament trupul sau pentru realizarea de experimente stiintifice, iar craniul - pentru recuzita Royal Shakespeare Company, principalul teatru ce monteaza piese ale marelui scriitor britanic, scrie "The Times".

Pentru a indeplini ciudata dorinta a polonezului, compania de teatru din orasul natal al lui Shakespeare, Stratford-upon-Avon, a fost nevoita sa obtina o permisiune speciala pentru a putea folosi ca recuzita craniul unui om declarat decedat cu mai putin de un secol inainte. Primul care a incercat sa repete scena din cimitir din 'Hamlet', avand in mana craniul lui Andre Tchaikowsky, a fost actorul Mark Rylance, in 1989. Insa atat Rylance, cat si alti actori ai trupei declarau ca se simteau tensionati, fapt ce a determinat conducerea teatrului sa renunte la idee.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.