Fost ministru al Transporturilor, presedintele Traian Basescu spune ca la momentul actual Romania nu isi poate permite construirea simultana a doua autostrazi paralele.

Sint doua chestiunile pe care le invoca presedintele in favoarea ideii sale: lipsa banilor si pozitia geografica a autostrazilor. Prezent joi seara la TVR, in emisiunea "Agenda Politica", Basescu s-a pronuntat clar in favoarea construirii autostrazii situate pe coridorul IV paneuropean, care intra in Romania prin Nadlac si se continua prin Arad, Timisoara, Sibiu, pina la Bucuresti.

Optiunea presedintelui pentru aceasta autostrada, in defavoarea celei care leaga Bors de Brasov, cunoscuta sub numele de Transilvania, are la baza, spune acesta, doar ratiuni economice. "Cele doua autostrazi se exclud din punct de vedere al resurselor", a afirmat Basescu. Resursele de care vorbeste seful statului sint bine identificate in ambele situatii. Daca pentru autostrada aflata pe coridorul IV paneuropean Comisia Europeana este dispusa sa finanteze gratuit o buna parte din proiect, iar pentru restul banii vor veni dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru "Transilvania" finantarea se face integral de la buget.

Se renegociaza

Intrebarea care se pune acum este ce se intimpla cu autostrada Transilvania, desi la mijloc se afla un contract atribuit firmei americane Bechtel. Raspunsul l-a dat chiar Basescu: anul acesta sint alocati de la buget 220 de milioane de euro si prin urmare lucrarile continua.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.