Grupul UniCredit a obtinut un profit net de circa 700 milioane EURO in primul trimestru din 2005, in crestere cu aproape 50% fata de perioada similara din anul 2004. In urma rezultatelor financiare favorabile obtinute si dupa ce si-a consolidat pozitia de lider in Europa Centrala si de Est prin achizitia Yapi Kredi, una dintre primele banci din Turcia, Grupul UniCredit va continua programele de dezvoltare si investitii in regiunile cu potential ridicat, inclusiv piata romaneasca.

De altfel, in cadrul unei vizite scurte in Romania, Alessandro Profumo, CEO UniCredit a intarit angajamentul si sustinerea grupului pentru piata locala, care este o prioritate si unul dintre obiectivele principale pentru o achizitie majora in viitorul apropiat.

La nivel global, obiectivul strategic al Grupului UniCredit este situarea intre primele banci pe pietele din regiunea Europei Centrale si de Est, asa cum se intampla in Polonia, Bulgaria, Croatia, Bosnia&Hertzegovina si recent in Turcia. In Romania strategia de dezvoltare a Grupului UniCredit prevede atat accelerarea cresterii organice pana la marirea considerabila a cotei de piata si a numarului de sucursale, cat si o achizitie majora pentru atingerea obiectivelor stabilite intr-un interval de timp cat mai scurt.

"Suntem increzatori in perspectivele oferite de piata romaneasca si suntem interesati de oportunitatile unei achizitii majore pentru a ne consolida pozitia de lideri in zona Europei Centrale si de Est. De asemenea, suntem foarte multumiti de evolutia bancii in 2005 si rezultatele echipei manageriale confirma accelerarea tendintei de crestere inregistrate de UniCredit Romania in ultimii ani", a declarat Alessandro Profumo, CEO UniCredit.

UniCredit Group este lider recunoscut in zona Europei Centrale si de Est, unde incepand cu anul 1999 a facut achizitii importante. In prezent UniCredit controleaza prima banca privata din Polonia (Pekao), principalele banci din Croatia (Zagrebacka) si Bulgaria (Bulbank), a cincea banca din Slovacia (Unibanka), una din principalele banci comerciale din Cehia (Zivnostenska). In Turcia, UniCredit Group detine un parteneriat strategic cu Koc Financial Services, unul din cele mai mari grupuri private din tara prin intermediul caruia a cumparat recent Yapi Kredi, a patra banca privata din Turcia dupa activele totale detinute.

Actionar majoritar al bancii UniCredit Romania cu 99,94% din actiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piata de circa 30 miliarde EURO si avand active totale de peste 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit are o retea de peste 4.600 de sucursale si circa 70.000 de angajati in intreaga lume si este lider in regiunea Europei Centrale si de Est ("New Europe") cu o retea de peste 1.400 de unitati bancare in cele 7 tari din zona in care este prezent.

UniCredit este prezent in Romania si prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce ofera servicii de investitii in valori mobiliare, cat si prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.