In ziua in care Rolls – Royce anunta ca va concedia 2.000 de angajati, iar Peugeot disponibiliza 2.700 de angajati, din cauza impactului crizei financiare asupra sectorului auto, in Romania mai multe companii isi inchideau portile pentru diferite perioade de timp, iar altele anuntau noi disponibilizari.


Lista judetelor in care companii din industrie concediaza personal se largeste in fiecare zi. Ziua de ieri a fost una neagra pentru multe firme, fie ca aveau sau nu deja programata incetarea productiei.

Asa cum reiese din Harta Crizei Economice publicata de Wall-Street, Sibiul este unul dintre judetele din Romania cel mai puternic afectate de hemoragia financiara care a cuprins intreaga lume.


Mult mai numeroasa va fi concedierea de la Concefa. Compania de constructii patronata de omul de afaceri Horatiu Cercel a anuntat disponibilizarea a peste 700 de angajati.

Concedierea colectiva a unui numar de 705 angajati este periodica, pana in 20 februarie 2009, iar motivele invocate de companie sunt conditiile meteo din perioada de iarna, care nu permit desfasurarea activitatii in conditii normale.


Uzina Automobile Dacia din Mioveni si-a intrerupt productia de astazi dimineata, pana in data de 7 decembrie, circa 11.000 din cei aproximativ 14.000 de salariati ai societatii urmand sa stea acasa timp de 17 zile. Mai mult decat atat, unele contracte de munca pe perioada determinata de la Dacia nu vor mai fi prelungite in 2009

CFR Calatori nu mai are bani pentru salariile angajatilor pe luna noiembrie si in aceste conditii nu se vor mai face platile catre CFR SA, ceea ce inseamna ca 30.000 de salariati din infrastructura raman fara salarii si prime de sarbatori, a declarat liderul sindical Gheorge Popa.

Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.