Integrarea in UE va aduce impozite mai mari pentru firme. Cota unica se va ridica peste 16% in urmatorii 2-3 ani.

Procentul de impozitare a profitului , acum de 16%, va fi marit intr-o perioada medie, a declarat Leonard Orban, negociatorul-sef al Romaniei, la seminarul "Implicatiile semnarii tratatului de aderare", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a municipiului Bucuresti (CCIRB). "Nu cred ca procentul va fi marit pana la momentul aderarii, insa dupa aceasta data este posibil. Depinde de modul in care va evolua economia, de incasarile la buget, de evolutia impozitelor pe profit in tarile comunitare", a spus Orban.

FINANTELE CONFIRMA

"Cota unica se va regandi pe un orizont mediu si lung de timp", a confirmat Cornelia Petreanu, director general in Ministerul de Finante. Ea i-a indemnat pe oamenii de afaceri sa profite cat mai pot de cota de 16%, pentru ca procentul s-ar putea majora. "In momentul in care o societate rezidenta, sa spunem, in Olanda, infiinteaza o fiica (n.r. - filiala) in Romania pentru impozitul pe profit platit aici, in contabilitatea multinationalei din Olanda se da un credit fiscal. Prin urmare, daca mentinem actuala cota, diferenta de impozit se va duce in bugetul Olandei", a explicat Petreanu.

INTEGRARE IN 2007

Vestea proasta este ca Romania ar putea pierde 1,16 miliarde de euro daca nu va intra in UE in 2007, ci in 2008, a spus Orban. De aceea, el a cerut firmelor sa faca toate eforturile pentru a se adapta exigentelor de pe piata comunitara. "Noi, mediul de afaceri, camerele de comert trebuie sa ne luptam sa ramanem si-n viitor", a spus Jose Iacobescu, prim-vicepresedinte al CCIRB.

MARCILE PROPRII

Cheia succesului este existenta marcilor locale, a explicat deputatul Vasile Puscas, fostul negociator-sef. "Pe prima lista de brand-uri pe care am negociat-o erau 12. Am mai discutat cu producatorii si am ridicat numarul la 120", a spus Puscas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.