Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, s-a intalnit ieri la Washington cu reprezentanti ai Camerei de Comert a SUA, unde au participat peste 20 de companii printre care Washington Group International, Bechtel Company, AES Corporation. Bechtel Power, divizia de energie a companiei cu acelasi nume s-a aratat interesata de centrala nucleara 3 de la Cernavoda si de centralele pe carbune din Romania.

Pe de alta parte compania a dorit sa porneasca asigurari ca autostrada Brasov-Bors va fi finalizata. Ministrul Economiei a asigurat partea americana ca se vor gasi fonduri pentru finalizarea proiectului, la urmatoarea rectificare de buget. O alta companie americana, International Financial Company, s-a aratat interesata de cumpararea la pachet a 150 de hidrocentrale din Romania. Aceasta tranzactie nu este posibila intrucat fiecare dintre aceste hidrocentrale va fi privatizata individual, nu la pachet. Ministrul Seres va avea astazi doua intalniri cu reprezentanti ai Bancii Mondiale si ai FMI.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.