Directorul societatii "Landini&Laverda Romania" SRL, Mauro Frola, cel care a negociat cu APAPS si apoi AVAS actiunile societatii "Tractorul", ne-a declarat ieri ca de peste o luna uzina "Tractorul" nu mai face parte din preocuparile companiei italiene. Spera ca aceasta societate sa se redreseze, iar la Brasov nu va mai fi prezent decat ca turist. Cam acesta a fost raspunsul dlui Mauro Frola dupa ce AVAS a solicitat ca pana in 3 decembrie "Landini" sa comunice intentia de preluare a uzinei "Tractorul".

Singura persoana care a declarat ca ar mai fi interesata de societatea "Tractorul UTBv" SA a fost miliardarul brasovean Ioan Nicolae, cel care a preluat conducerea societatii "Roman" SA, dar care inca mai are probleme cu pachetul majoritar de actiuni.
Problema care se pune este ce se va intampla cu adevarat cu productia de tractoare in Romania. Actualul director general al societatii "Tractorul", Constantin Catagoi, continua sa creada ca tractoarele romanesti pot fi competitive pe piata europeana. Dar vanzarile de pana acum ale tractoarelor fabricate aici nu s-au realizat pe piata europeana, ci pe alte continente, mai ales Asia si America Latina. In acest timp AVAS continua prin diverse ajutoare financiare sa bage bani in societate, singura cale ca aceasta sa ramana in stare de functionare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.