Sindicatul de la Coca-Cola a anuntat ca va declansa primul sau protest, saptamana viitoare, daca nu va obtine cresterea salariilor cu o medie de 20 la suta si prime majorate, in timp ce administratia afirma ca poate oferi o crestere medie de 10 la suta, pe langa beneficiile oferite si pana acum.

Dragos Frumosu, liderul Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca sindicatul a declansat conflictul de interese dupa expirarea contractului colectiv de munca pe 2004-2005, cel pentru 2005-2006 nefiind incheiat inca. Sindicatele au cerut cresterea salariilor cu o medie de 20 la suta, dubla fata de cat poate oferi administratia, astfel ca s-a ajuns la conflict. Liderul FSIA a anuntat ca sindicalistii de la Coca-Cola HBC vor declansa o greva a foamei, luni, in fata sediului companiei, daca administratia nu va accepta sa acorde 20 la suta in plus la salarii, precum si majorarea primelor de sarbatori.

Frumosu sustine ca salariul mediu brut pe companie este de 18-19 milioane de lei, nivel "ridicat" insa de cei aproximativ 17 la suta din angajatii foarte bine platiti, ale caror venituri ar insuma circa jumatate din fondul de salarii. In realitate, salariul minim este in jur de opt milioane de lei, in conditiile in care ziua de lucru are o durata care depaseste opt ore, a mai adaugat Frumosu, in conferinta de presa, la care sindicalistii au avut pe masa bauturi racoritoare de la principalul concurent al Coca-Cola.

O noua intalnire cu administratia ar urma sa aiba loc vineri si, in raport de rezultatele acestor discutii, se va decide cum anume va fi continuat conflictul, afirma Frumosu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.