Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut cu 28,1 milioane de euro, pana la nivelul a 9,922 miliarde de euro. Potrivit unui comunicat al BNR, aceasta reducere a fost rezultatul unor plati, in valoare de 98,7 milioane de euro, reprezentand rate si dobanzi scadente la datoria publica externa, directa si garantata de Ministerul Finantelor. Pana la sfarsitul anului 2004, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 154 milioane de euro.

Veniturile realizate din administrarea rezervei internationale se ridicau, la sfarsitul lunii noiembrie, la 17,6 milioane de euro. Alte intrari nete, in suma totala de 53 milioane de euro, provin din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului, plati cotizatii si comisioane bancare. Rezerva de aur s-a mentinut la 105,1 tone, valoarea acesteia ajungand la 1,15 miliarde de euro, in conditiile evolutiilor preturilor internationale. Rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) depasesc 11,07 miliarde de euro.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.