Potrivit documentului, Cosmote Romania a continuat sa-si mareasca baza de utilizatori, 0,4 milioane in trimestrul II 2008, ajungand la 4,643 milioane SIM-uri, in cea mai mare parte cartele preplatite. Se remarca si cresterea de 0,335 milioane realizata de Vodafone. Pentru Telemobil s-au estimat 0,5 milioane utilizatori.
Ca urmare, cota de piata a operatorului Cosmote a crescut la circa 18%, ca SIM-uri vandute, iar noul intrat RCS&RDS a ajuns la 4%. In raport se arata ca cea mai mare parte a utilizatorilor Cosmote, 83%, utilizeaza cartele preplatite, care aduc venituri mici, astfel ca venitul mediu lunar a scazut la 4,9 euro/SIM sau jumatate din media industriei si sunt volatile, iar RCS&RDS ofera serviciul in buna parte gratis.

In semestrul I 2008 s-au vandut circa 2,6 milioane SIM-uri, campionii fiind Cosmote Romania cu 1,026 milioane noi utilizatori si RCS&RDS cu circa 0,9 milioane.

Circa 72% din cele circa 2,6 milioane noi SIM-uri vandute in primul semestru, au fost vandute de Cosmote Romania, (circa 80%, fiind cartele preplatite) si RCS&RDS.