Grupul Altex a preluat printr-o oferta publica, in valoare de 265,3 miliarde lei (7,3 milioane de euro), intregul pachet de actiuni al Cometex Suceava, societate care detine mai multe spatii comerciale in oras, dintre care cel mai important este centrul comercial Bucovina.

Competitia dintre Altex si alte retele de retail pentru a achizitiona actiunile detinute de SIF Moldova a fost extrem de animata. Initial, Altex a oferit pentru o actiune Cometex 572.000 lei si a majorat ulterior pretul la 912.000 lei. Dupa publicarea anuntului de catre Altex, alte doua companii, Celco Constanta si Winmarkt Bucuresti, au lansat concomitent oferte de preluare a 99,60%, respectiv 80,58% din actiunile Cometex. Compania Winmarkt este controlata de fondul de investitii strain Broadhurst. Acest fond are un portofoliul de plasamente in Romania ce depaseste 300 milioane de dolari.

Titlurile Cometex sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq. Compania era controlata de SIF Moldova, in proportie de 67,693%, Broadhurst - 19,4% si de catre SIVM Trend - 5,12%. SIF Moldova a anuntat, ulterior comunicatului Altex, ca si-a vandut intreaga participatie pentru 186,28 miliarde de lei. Conform ultimelor date financiare disponibile, Cometex inregistra, la mijlocul anului trecut, o cifra de afaceri de 40 miliarde de lei (1 milion de euro) si un profit net de 5,9 miliarde lei (0,15 milioane euro).

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.