Trecerea la leul greu a determinat importatorii de automate bancare sa aduca ultimele inovatii din acest domeniu.

Automatele aduse in premiera in Romania de compania Eutron pot reduce cozile din unitatile bancare.Eutron a prezentat in premiera in Romania, cele mai recente automate bancare destinate tranzactionarii cu numerar.

"ATM"-ul care primeste, in loc sa dea

Safe Cash Eco este un automat de incasare bancnote de tip self-service. Practic, este opusul ATM-urilor, fiind utilizat pentru depuneri de bani, cu validarea bancnotelor.Cu acest terminal, clientii unei banci isi pot plati facturile, ratele, taxele sau pot face depuneri in contul propriu si in afara orelor de program ale bancii, aparatul fiind disponibil 24 ore din 24, sapte zile pe saptamana.Safe Cash Eco este avizat de Banca Centrala Europeana, indeplinind cerintele articolului 6 referitor la detectarea bancnotelor suspecte.

Aceasta masina accepta depozitarea de numerar prin validator, adica bancnota cu bancnota.Toti banii introdusi de un client sunt numarati automat si le este testata autenticitatea."In loc sa numere bani, functionarii bancari vor putea sa efectueze operatii financiare mai complexe, pentru clientii lor", subliniaza Dan Tone, directorul Eutron.

Aceste automate sunt primele de acest gen a caror parte de interactiune cu clientul (ecranele, panourile de comanda) pot fi scoase in afara bancii, prin zid, restul aparatului ramanand in interior. De aceea, sunt primele automate bancare complexe care pot functiona ca ATM-urile, efectiv in strada, 24 de ore din 24 si 7 zile 7.Toate automatele disponibile in Romania prin Eutron pot fi programate sa recunoasca si leul vechi (ROL) si leul nou (RON), de catre producatorul validatorului de bancnote cuprins in componenta interna a diferitelor automate.

"ATM"-ul care si da, si primeste

SafeCash R, este primul automat bancar care face in afara sediului bancii ambele operatiuni, cu recircularea banilor. Banii incasati de la unii clienti, circula in interiorul automatului, unde sunt numarati, autentificati si testati calitativ, verificati si sortati, inainte de a fi repusi in circulatie.SafeCash R actioneaza cu numerarul in ambele sensuri, poate sa faca depozite in contul clientului, sa inregistreze plata facturilor sau a ratelor, sa elibereze bani din cont si chiar sa realizeze schimburi valutare. Clientii pot face plati si in afara orelor de program ale bancii, aparatul fiind disponibil 24 ore din 24, sapte zile pe saptamana.

SafeCash R este singurul automat cu recircularea banilor, avizat de Banca Centrala Europeana, ca indeplinind conditiile de verificare a bancnotei Euro.Aceste echipamente sunt realizate de Rosengrens, furnizor de solutii destinate bancilor si retailerilor, care este membru al grupului Gunnebo, lider mondial in solutii de securitate fizica a numerarului, documentelor si altor valori materiale.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.