Presedintele si directorul executiv ai bancii franceze de economii Caisse d'Epargne au fost demisi, dupa ce banca a raportat saptamana trecuta pierderi de 600 milioane euro, in urma unor tranzactii bursiere, relateaza Bloomberg.

Charles Milhaud, presedintele consiliului director, va fi inlocuit de Bernard Comolet, iar Alain Lemaire il va inlocui pe Nicolas Merindol in functia de director executiv. Consiliul de supraveghere a acceptate si demisia lui Julien Carmona, directorul financiar la bancii franceze.

"Pierderea este consecinta conditiilor extrem de volatile din piete, dar si a incalcarii ordinelor pe care consiuliul director si eu le-am dat", a spus Milhaud.

"Totusi, imi asum intreaga responsabilitate pentru aceasta situatie"
, a subliniat acesta.

Caisse d'Epargne a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute pierderi de 600 milioane euro (808,1 milioane dolari), dupa incheierea unor contracte cu derivate pe actiuni. Pierderea a fost inregistrata la inceputul lunii octombrie, banca anuntand ca a luat masuri imediate pentru a inchide pozitiile generatoare de pierderi. Pierderea a aparut in cadrul activitatilor pe cont propriu si nu in cadrul activitatilor desfasurate in numele clientilor, au precizat oficialii bancii, conform NewsIn.

"Avand in vedere nivelul fondurilor proprii ce depasesc 20 miliarde euro si lichiditatea ridicata, aceasta pierdere nu afecteaza stabilitatea financiara a grupului si nu are nicio consecinta asupra clientilor"
, a asigurat banca.

Caisse d'Epargne a anuntat pe 8 octombrie o fuziune cu Banque Populaire, fuziune afectata de criza financiara, ce va permite celor doua banci mutuale sa formeze cea de-a doua banca de economii din Franta. Cele doua banci sunt deja legate, mai ales prin filiala lor comuna Natixis, unde fiecare dintre cele doua institutii detine cate 34% din capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.