Investitiile straine directe s-au ridicat la peste 196 de milioane de euro in primele doua luni ale acestui an, conform datelor de la Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS).In conditiile unei noi guvernari si starea de expectativa a investitorilor straini datorata semnarii Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, se poate spune ca fluxurile investitiilor straine directe atrase de Romania se situeaza la un nivel acceptabil.

Pe de alta parte, fata de aceeasi perioada a anului trecut investitiile straine directe atrase de Romania, au scazut cu aproximativ 50 de milioane de euro.In primele doua luni ale anului 2004 Romania a inregistrat un flux total al investitiilor straine directe de 245 de milioane de euro.Studiile ARIS arata ca in acest an volumul investitiilor straine directe va fi de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Aceasta suma va fi mai mica sau mai mare in functie de o serie de factori care tin de gradul de risc al investitiilor in Romania. Rata de inflatie, indicele de crestere economica si stabilitatea legislativa sunt cativa dintre acesti importanti factori.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.