A declarat ieri, la Bucuresti, comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes

Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, a lansat ieri, la Bucuresti, un avertisment institutiilor implicate in aplicarea politicilor de concurenta: Consiliul Concurentei, AVAS, Ministerului Economiei si Ministerului Finantelor. "Avem nevoie de rezultate pentru a nu activa clauza de salvgardare.Cu alte cuvinte, este vorba de actiune nu de vorbe.

Angajarea politica nu este suficienta atunci cind este vorba de concurenta. Daca as scrie astazi un raport, acesta ar fi negativ. Exista angajamente politice, dar daca nu se fac progrese va fi un dezastru", a afirmat oficialul european. Neelie Kroes a spus ca in luna iunie va intocmi un raport si, in functie de progresele inregistate, va recomanda activarea sau nu a clauzei de salvgardare. "Practica subventionarilor pentru intreprinderile de stat inca ne preocupa, iar in domeniul ajutoarelor de stat sint foarte multe de facut. Cei de la Consiliul Concurentei trebuie sa demonstreze ca stiu sa-si faca meseria", a declarat comisarul european.

Presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, afirma ca in cadrul discutiilor care au avut loc s-a insistat asupra nevoii de intensificare a notificarii ajutoarelor de stat pentru vechile privatizari. "Pentru a reusi sa ne indeplinim angajamentele asumate este nevoie de o colaborare strinsa intre toate institutiile implicate. Sintem foarte motivati sa asiguram implementarea tuturor conditiilor ce se impun pentru a evita activarea clauzei de salvgardare", a precizat Berinde.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.