Accesul masinilor mari, cu motoare puternice, ar trebui limitat in Capitala, iar bucurestenii ar putea parcurge cu bicicleta distante scurte sau medii, pentru limitarea poluarii orasului, a declarat, astazi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.

"Daca nu vom avea in vedere un plan de eco-urbanizare, in cativa ani Bucurestiul ar putea deveni un oras negestionabil, cu artere blocate si un aer greu de respirat. In prezent, circa 70% din poluarea Capitalei e cauzata de traficul auto", a mai spus ministrul Mediului.

In cadrul primei conferinte nationale a urbanistilor, Korodi a prezentat cateva masuri necesare unei dezvoltari a orasului in armonie cu mediul si cu nevoile comunitatii.

Seful Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) considera ca ar trebui clar delimitate zonele industriale de cele comerciale, rezidentiale si de recreere, astfel incat populatia sa aiba dreptul la un aer curat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.