Alaturi de grupul Tender, amenda a primit si societatea Cover Me Design * Potrivit Consiliului, cele doua companii nu au notificat institutiei preluarea producatorului de aparate de masura si control Fepa Barlad.

Consiliul Concurentei a amendat societatile Grup Energetic Tender (GET) si Cover Me Design cu 518 milioane de lei, pentru ca nu au notificat institutiei preluarea, in luna noiembrie a anului trecut, a producatorului de aparate de masura si control Fepa Barlad. Potrivit Consiliului Concurentei, operatiunea a fost notificata abia la jumatatea lunii ianuarie a acestui an, cu o intarziere de 17 zile. GET a primit o amenda de 483,2 milioane de lei, in vreme ce sanctiunea pentru Cover Me Design este de 35,2 milioane de lei. Contractul de privatizare a fost semnat in luna noiembrie a anului trecut, iar din consortiul castigator a facut parte si Constantin Cozar, in calitate de persoana fizica.

Potrivit Legii Concurentei, concentrarile economice care depasesc un anumit prag trebuie notificate institutiei in termen de 30 de zile de la parafarea afacerii pentru a fi verificata compatibilitatea cu mediul concurential. Pragul valoric este depasit daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica este mai mare decat echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeaze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri care depaseste echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Concentrarea economica este o operatiune economica care se realizeaza prin fuziune sau dobandirea controlului si se refera la situatia in care un numar redus de firme detine o pondere semnificativa a activitatii economice pe o anumita piata.Grupul Energetic Tender a fost infiintat in 2003 prin integrarea activitatilor de la societatile Nuclearmontaj, Vulcan Bucuresti si FECNE, detinute de societatea Tender din Timisoara. Ulterior au fost integrate in grup societatile Uton Onesti si UPRUC Faga-ras.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.