Conducerea grupului Bohemia Crystalex Trading (BCT), unul dintre cei mai mari producatori de sticla din lume, a confirmat, marti, ca opreste doua fabrici specializate in cristal de Boemia, unde lucreaza 1.800 de salariati, relateaza AFP.

In afara de uzina Sklo Boemia, din Svetla nad Sazavu, de a carei inchidere salariatii au fost anuntati luni, isi va suspenda productia si fabrica Sklarny Boemia de la Podebrady, a spus directorul executiv al BCT, Vlastimil Bazant.

Reprezentantul companiei nu a putut preciza daca grupul BCT, in prag de faliment, va putea plati salariile pe septembrie angajatilor, al caror destin ramane, de acum inainte, in mainile unui eventual cumparator.

Statul, care detine 49% din actiunile grupului BCT, companie cu capital mixt creata in urma privatizarilor din anii 1990, dupa caderea comunismului, a refuzat deocamdata sa participe la un plan de salvare, in pofida cererilor sindicatelor. In prezent, vor mai functiona doar fabricile Sklarny Kavalier Sazava si Crystalex Novy Bor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.