Desfiintarea contractului colectiv de munca la nivel national ar trimite in zona gri a economiei o treime din agentii economici, in conditiile in care doar 21 din cele 32 de sectoare economice au semnate contracte la nivel de ramura, iar foarte multe firme prefera sa plateasca angajatii "la plic".

Propunerea de desfiintare a contractului colectiv de munca la nivel national este inclusa in programul de guvernare al Partidului Democrat - Liberal (PD-L).

"IMM-urile sunt cele mai interesate de desfiintarea contractului colectiv de munca la nivel national pentru ca astfel pot frauda mai usor sistemul fiscal. Pentru ca foarte multe firme mici isi platesc angajatii la limita salariului minim pe economie aceastea pun presiune pentru eliminarea plafonului minim", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit liderului sindical, cei care vor avea cel mai mult de pierdut in urma aplicarii acestei masuri ar fi angajatii necalificati si cei care lucreaza in ramurile economice cu productivitate scazuta pentru ca nu vor mai beneficia de siguranta salariu minim stabilit la nivel national.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.