O versiune revizuita a planului de salvare a institutiilor financiare americane, asteptat febril de pietele din toata lumea, va fi supusa votului in Senatul american miercuri, la doua zile dupa respingerea in Camera Reprezentantilor, transmite AFP.

Planul administratiei Bush prevedea deblocarea a 700 de miliarde de dolari pentru cumpararea activelor neperformate ale bancilor puse in dificultate de criza creditelor imobiliare, dar a fost blocat, in mod surprinzator, de Camera Reprezentantilor.

O versiune revizuita a planului va fi supusa la vot in Senat miercuri seara, dupa Anul Nou evreiesc. Acest vot inseamna ca, in mod exceptional, Senatul se va pronunta inainte ca membrii Camerei Reprezentantilor sa examineze din nou planul, ceea ce este prevazut sa se intample joi.

Candidatii la Casa Alba Barack Obama si John McCain, aflati in campanie in Nevada, respectiv Iowa, vor merge la Washington pentru votul din Senat, au anuntat echipele lor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.