Cotidianul de business Wall-Street editat de publisherul online InternetCorp a fost tinta unui atac de tip phishing. Mai multi utilizatori de Internet au primit un e-mail cu mesajul “Felicitari! Ai castigat un iPhone!”

Wall-Street isi anunta cititorii ca mesajele nu ii apartin si ia masuri pentru stoparea fraudei. Mesajul pare ca a fost trimis de la adresa de e-mail info@wall-street.ro si are urmatorul continut:

“Draga [adresa de e-mail a utilizatorului], echipa Wall-Street.ro are placerea de a te anunta ca esti castigatorul concursului: «Castiga un iPhone cu Wall-Street.ro!» Iti multumim pentru atentia acordata promoului nostru si te asteptam si in urmatoarele competitii!

Pentru mai multe detalii despre ridicarea premiului (Apple iPhone 4GB) vizitati urmatorul site: http://loppa.ch

Best regards, Constantin Draghici, initiator «Castiga un iPhone cu Wall-Street.ro!»”

Numele semnatarului este fictiv si nu corespunde nici unui angajat al InternetCorp. La data cand echipa InternetCorp a accesat linkul, acesta nu functiona, astfel incat nu au putut afla ce informatii le-au fost cerute utilizatorilor cata vreme linkul a fost activ. Echipa InternetCorp a incercat sa afle identitatea detinatorului domeniului prin serviciul whois.ch (fara succes intrucat datele acestuia erau protejate prin intermediul unui serviciu de tip „whois-guard”, devenind confidentiale).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.