Banca comericala britanica Bradford & Bingley va intra in proprietatea statului. Urmeaza grupul financiar belgiano-olandez Fortis
Criza financiara mondiala nu mai este doar un eveniment care se petrece cu precadere peste Ocean. Ieri, „ciuma“ financiara a facut o victima de proportii in Europa. Banca comerciala britanica Bradford & Bingley (B&B) va fi nationalizata, iar activele acesteia vandute, scrie „BBC News“. Trezoreria britanica si Autoritatea Pentru Servicii Financiare (FSA - Financial Services Authority) au luat aceasta decizie dupa discutii cu managerii bancii si asigura clientii ca depozitele lor sunt in siguranta. In ultimul an, pretul unei actiuni B&B a scazut dramatic, de la 300 de pence la circa 20 de pence. Mai mult, sambata, clientii si-au retras in masa depozitele, lasand banca in criza de lichiditati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.