Instrumentele financiare derivative au fost unul dintre vehiculele care a generat criza fara precedent cu care se confrunta piata financiara mondiala. In plina criza financiara, unii analisti din Statele Unite prevad disparitia acestor instrumente sofisticate, insa bancherii de investitii din Romania considera ca nu vom asista la moartea nici unui produs financiar care a aparut ca raspuns la nevoile clientilor
In urma cu mai bine de cinci ani, Warren Buffett, cel mai faimos investitor si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, avertiza, in scrisoarea anuala adresata actionarilor companiei sale Berkshire Hathaway, asupra pericolului pe care il prezinta explozia industriei derivativelor in declansarea unei crize financiare globale. Acesta era unul dintre cele mai sumbre verdicte din istorie asupra economiei mondiale.

La mijlocul saptamanii trecute, Warren Buffett anunta ca ar vrea sa investeasca 5 miliarde de dolari in Goldman Sachs, in ideea ca aceasta ar putea mari increderea din pietele financiare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.