Pentru cumpararea unui autoturism Dacia 1300, lista de asteptare se intindea pe o perioada mai mare de zece ani

Acordarea despagubirilor persoanelor care au depus bani la CEC pentru achizitia de autoturisme Dacia ar fi trebuit sa inceapa, conform actului normativ adoptat de Guvern in 2007, la 20 decembrie 2008. Aceasta ar fi insemnat trei saptamani dupa data la care sunt programate alegerile parlamentare.

Pentru a nu rata inscrierea acestui punct in cadrul campaniei electorale, acelasi Executiv a decis devansarea cu doua luni a termenului. "Azi vom propune o ordanta in Guvern, iar termenul va fi devansat de la 20 decembrie la 30 octombrie", a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Totodata, valoarea sumelor alocate a urcat de la 759 milioane la 760 milioane lei, iar numarul beneficiarilor a crescut de la 37.462 de persoane la 37.478. Executivul a decis, in luna martie, ca persoanele care au constituit depozite la CEC pentru achizitia de autoturisme vor putea sa-si ridice banii de la ghiseele bancii incepand cu prima zi bancara dupa ziua de duminica, 21 decembrie 2008, pentru a primi despagubirile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.