O cilindree mai mare inseamna un consum pe masura, in special pentru motoarele pe benzina. Chiar si asa, cateva reguli de sofat pot reduce semnificativ consumul.

Schimbarea vitezei la fiecare 1.000 de turatii si mentinerea unei viteze constante, acestea sunt regulile de aur ce pot reduce consumul mediu pana la trei litri la suta de kilometri, subiect extrem de arzator in contextul scumpirii carburantilor.

Renault a testat noul model Symbol, varianta 1,5 dCi 85 CP, pe o distanta de 1.430 de kilometri intre Istanbul si statiunea Bodrum, din sud-vestul Turciei, si retur. Traseul a fost parcurs cu un singur plin, adica 45 de litri de carburant, cu un consum mediu de 3,15 litri la suta de kilometri. Dupa cei 1.430 de kilometri, in rezervor au mai ramas inca opt litri, ceea ce inseamna ca autonomia acestui model este de 1.700 kilometri.
Unele modele, asa cum este noul Symbol, sunt prevazute sa consume putin, dar fara respectarea catorva reguli nu veti reusi sa reduceti consumul de carburant. Consumul creste odata cu motorizarea, dar exista diferente intre diesel si benzina. De exemplu, 2,0 litri diesel de 150 CP ajunge sa consume cat 1,6 litri benzina de 100 CP.