Suntem in mijlocul unei crize financiare, izbucnita in urma cu aproximativ un an, din segmentul subprime al economiei americane. Analistii nu pot estima in acest moment cat va mai dura criza, daca vor mai fi si alte victime sau unde se va opri. Specialistii consultati de Wall-Street au explicat care sunt cele mai recomandate instrumente si strategii in aceasta perioada.

Volatilitatea preturilor titlurilor cotate pe Bursa de Valori din Bucuresti a crescut foarte mult in ultima luna. Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard, a explicat, pentru Wall-Street, ca volatilitatea excesiva din ultima perioada poate indica o slabiciune a trendului descendent:

"De la inceputul anului si pana acum evolutia a fost clar descendenta, fara a putea nota vreo revenire importanta, doar o perioada de evolutie laterala in debutul verii. Practic, pana in momentul de fata, trendul descendent nu a avut parte de volatilitate. Preturile s-au miscat intr-o singura directie, aproape implacabil. Volatilitatea crescuta arata semne de slabiciune ale tendintei din ultima perioada", a explicat Ciubotaru.

In urmatoarea perioada, nesiguranta si volatilitatea excesiva domina pietele de capital internationale. Recomadarile specialistilor vizeaza investitii prudente si pe termen lung sau orientarea catre instrumente cu risc redus. Detalii despre recomandarile specialistilor gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.