Nokia Romania a inaugurat, ieri, in judetul Cluj, a zecea fabrica de dispozitive mobile a concernului, oficialii companiei estimand ca in luna octombrie productia de la Jucu va atinge pragul de 10 milioane de telefoane mobile.

La inaugurare a participat si vicepresedintele executiv al Nokia - Market, Anssi Vanjoki. "In Romania avem angajati foarte dedicati si imi face placere sa anunt ca luna viitoare, in octombrie, estimam ca fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive. Operatiunile din Cluj au devenit parte integranta a retelei noastre globale de productie si distributie. Nokia este singurul producator de dispozitive mobile care detine zece fabrici in noua tari din lume, iar aceasta prezenta globala ne permite sa raspundem prompt solicitarilor clientilor", a afirmat Anssi Vanjoki, in cadrul unei conferinte de presa.

El a spus ca Nokia produce momentan 17 telefoane pe secunda la nivel global, iar anul trecut a produs 450 de milioane de dispozitive.

In legatura cu planurile de viitor ale fabricii de la Jucu, potrivit vicepresedintelui executiv de la Nokia, concernul va continua eforturile financiare de investitii in functie de cerintele pietei. "Pentru o companie ca Nokia lucrurile nu bazeaza pe gasirea celei mai ieftine forte de munca. Noi avem acum linii de productie majore in Coreea, China sau Brazilia" a afirmat Vanjoki, adaugind ca factori care pot influenta deciziile prind investitiile se refera, spre exemplu, la costurile de transport pentru marfa finala si componente.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.