Un comunicat transmis de serviciul de presa al comisarului european reaminteste decizia de joi a Guvernului roman de a restructura Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) si intreaga situatie creata, iar comisarul isi exprima "extrema ingrijorare" fata de aceste masuri.

"Solicit autoritatilor romane sa aplice in totalitate principiile UE de a garanta independenta organismelor de reglementare si sa ne informeze fara intarziere cu privire la motivele care au dus la aceste masuri. Termenul-limita pentru un raspuns al Guvernului roman este 26 septembrie", precizeaza comisarul european pentru societatea informationala si media, citat de corespondentul NewsIn la Bruxelles.

"Comisia va urmari foarte atent aceasta chestiune si nu voi ezita nicio secunda sa propun masuri legale, daca independenta ANRCTI nu este respectata in totalitate", avertizeaza Viviane Reding. Ea solicita informatii si cu privire la demiterea sefului ANRCTI, amintand ca "pentru a asigura independenta autoritatii de reglementare, mandatul sefului ei nu poate fi intrerupt decat din motive foarte clare si bine justificate", subliniaza comisarul european.