"Ministerul Transporturilor nu a platit niciun leu penalitati de cand sunt eu ministru", a precizat Orban, citat de NewsIn, care a adaugat ca lucrarile la Autostrada Transilvania s-au efectuat in masura de 90% in mandatul sau.

Totusi, Orban a subliniat ca, la fel ca in "orice gogomanie" in care exista un sambure de adevar, in timpul mandatului lui Gheorghe Dobre (PD) s-au platit sase milioane de euro, dintre care patru milioane de euro pentru nefolosirea utilajelor si doua milioane de euro pentru intarziere.

Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, vineri, la Galati, ca Ministerul Transporturilor plateste constructorului Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, penalitati de 13.000 de euro pe zi pentru neplata lucrarilor executate, valoarea despagubirilor achitate cifrandu-se la 70 milioane de euro.

Liderul PSD sustine ca vinovat de aceasta situatie este ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care nu a asigurat fonduri pentru plata lucrarilor efectuate Bechtel, transmite corespondentul NewsIn.