Banca americana Morgan Stanley a demarat discutii cu Wachovia in vederea unei posibile fuziuni, iar CNBC a anuntat ca HSBC Holding si banca chineza Citic Group ar fi, de asemenea, interesate de o preluare, arata Reuters, citat de NewsIn.

Astfel, venerabila banca de pe Wall Street intregeste lista institutiilor care se vad nevoite sa caute ajutor, dupa ce falimentul Lehman Brothers si problemele AIG continua sa provoace pierderi pe pietele internationale de capital.

Astazi, banca britanica Lloyds TSB a anuntat ca a cumparat Halifax Bank of Scotland (HBOS) pentru 12,2 miliarde lire sterline (22,2 miliarde dolari), dupa ce valoarea de piata a HBOS a scazut la jumatate, din cauza panicii ce a cuprins investitorii.

Printre posibilii cumparatori ai Morgan Stanley se afla si Government of Singapore Investment Corp (GIC), care a anuntat ca va avea in vedere o posibila preluare, inclusiv detinerea de participatii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.